Tuesday, July 26, 2011

Nenek Aku Pun Tak Percaya

Assalamualaikum

nenek pun gelak korang percaye

Apa yang aku nak story dalam entry kali ni ialah pasal event2 kat Facebook. Korang pernah kena invite tak apa2 event? Mesti pernah kan. Ada tak orang yang invite korang event2 macam The first 500,000 participants will get an iPhone 4 for free? Korang percaya tak?


budak sekolah bole la tipu

Atau pun korang dah hilang kewarasan sebab fikiran dah melayang memikirkan akan dapat iPhone 4 percuma? Aku tergelak tengok ramai dak2 universiti bole percaye benda2 ni. Dah masuk universiti kot, takkan tak dapat beza mana tipu mana tidak, budak2 pun ada yang x percaya tau. Ramai dah x waras, ni ha contohnya...


kasihan

Sebenarnya dah banyak event2 mengarut kat Facebook ni, aku cuma menyenaraikan antara2 nya lah. Walhal diorang guna photoshop je pastu letak kat kasut, cap, hood, mug dan macam2 la. Itu pun ada yang percaya boleh dapat barang jenama facebook tu percuma. So, korang boleh tengok ni.


padahal photoshop je

sape nk bg benda free?

Natijahnya, aku rasa disebabkan sikap matearilistik sesetengah individu itu yang menjadi punca mereka2 ni terpedaya dengan benda menipu ni sebab terlalu nak nampak bergaya dengan iPhone 4 sehingga hilang kewarasan akal dengan menyertai event menipu ni. Apa2 pn aku harap pembaca yg sudi baca ni tak lah tergolong dalam orang2 yg percaya benda2 menipu ni. Kalau ye, anda fikirlah sendiri yang mana betul ok. Thanks.

3 komen:

Anonymous said...

bg aQ slagi dorg x kua duit...durg x bodo...juz buang mse jea r....

Amri Dellan said...

tp sbnrnye diorang msih mgharap kot2 kalau dpt lpas post kat situ...haha..

sakurasue said...

haha asal dorang wat event mcm tu ea?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...