Monday, August 22, 2011

Misteri bilik ICU

 Assalamualaikum

gambar hiasan

Cerita ni berdasarkan cerita rakan yang bekerja di sana. Salah sebuah katil di wad ICU sebuah hospital swasta kerap kali mengalami kejadian yang amat pelik. Setiap pesakit yang ditempatkan di katil tersebut pasti akan meninggal pada waktu pagi setiap hari jumaat tidak kira umur, jantina mahu pun tahap kesihatan mereka.

Perkara ini membuatkan doktor di hospital tersebut menjadi binggung dan sungguh pelik. Lalu mereka memutuskan untuk memantau katil tersebut dengan meletakkan sebuah CCTV di dinding yang berhampiran dengan katil tersebut.

Hari yang di tunggu-tunggu pun tiba. Pada hari jumaat yang berikutnya, semua doktor yang terlibat sudah bersiap sedia untuk melihat dan mencari punca sebenar kejadian pelik yang berlaku di wad ICU hospital tersebut.

Tepat jam sembilan pagi, pintu bilik wad ICU tersebut di buka dan kelihatan Kak Leha, seorang cleaner sambilan memasuki wad ICU tersebut untuk membersihkan wad seperti biasa.

Kak Leha adalah seorang cleaner sambilan yang bekerja di hospital tersebut pada setiap hari jumaat, sabtu dan juga ahad. Mengikut jadual yang telah di tetapkan, Kak Leha akan membersihkan wad ICU tersebut pada setiap hari jumaat.

Seperti biasa, beliau memasuki wad tersebut dan menghampiri katil keramat yang sering kali meragut nyawa setiap kali hari jumaat menjelma. Lalu dia mencabut plug alat bantuan pernafasan pesakit tersebut dan menggantikannya dengan plug vakum cleanernya….


ni kot katilnya

kredit to uptomu

4 komen:

:: kucEng kunEng :: said...

ahahahahahaha

ainina jelani said...

hahaha, ape daaa

sayesue said...

hahahaha
makcik, mkcik membunuh tanpa sedar tawu x? >_<

haslinda said...

am..cete btol ke nie???bhye btol la..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...