Thursday, March 31, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa

Salam di ucap pembuka bicara,


baiklah hari ni aku nak story sikit pasal movie yang baru aku tengok last week walaupun kelihatan agak kelewatan untuk review movie ni sebab xde mse nak update blog...huhu..






BEGINI, 


aku x nak komen la pasal plot dan jalan cerita dia sebab itu pengarah punya apa orang panggil tu, garapan ea? ye kot..x kisahla...


aku punya expectation tinggi untuk movie ni, yela trailer dia memang best giler la tengok tapi itulah trailer selalunya tunjuk part2 yang best je...
macam ni lah aku story part yang aku rase perlu di story lah...=)


1.  Ha, masa part serangan Geruda di mana Puteri Cina kena culik tu. Ade part lawan2 antara tentera Geruda dengan Merong. Aku tengok pelakon utama berlakon beriya berlawan dengan musuh TAPI pelakon yang jadi askar berlawan macam nak x nak je. Pung Pang Pung Pang jatuh. Lawak giler...hahaha..aku xbole terima part tu...

2. Aku suka masa part dialog antara Kamawas dengan Puteri Cina. Best giler dengar ayat2 kiasan tu perlian pun ada. Masa ni lah si Kamawas ni cuba nak rogol Puteri Cina tu. Ade banyak ayat dia, tapi yang sempat aku ingat kalau betul la...
- mengintai dibawah tudung saji
- bila empangan sudah pecah manakan bisa tertahan airnya


3. Satu lagi aku nak cerita masa part perang2 gak, askar diorang keding2 belaka...pastu tetiba ada askar yang berisi dua orang berpelukan merelakan diri diserang...haha..lawak gila..pastu masa dayang puteri cina tu buat2 mati takut kene bunuh..haha..
aku gelak bukan sebab apa yang diorang buat tu lawak tapi kelakar kenapa ada unsur2 lawak slapstik dan cliche walhal aku expect cerita ni cerita sejarah mestilah serius, boleh ada lawak, tapi lawak tu aku xbole terima...AKU je xbole terima..xtaw la korang kan...SORRY...

 

Itu je la yang aku nak cerita, nak cakap lebih2 kang kene ban lak...huhu..sampai kat sini sajalah aku tulis..ada masa bole la aku kongsi2 lagi...sekian..=)

6 komen:

Anonymous said...

jgn lupa..de askar yg di'recycle' balek..and leh perasan sbb yg die recycle tuh askar yg bdn bsar..td dh mati kne bkr2 kat laut..tup2 de lak tym perang2..hahahahhahaa XD

nina akina said...

i still xdpt tgk lagi cte ni. =(

Amri Dellan said...

mr anonymous, btol2...lupa lak..haha..
nina, nti tgu kuar dvd ke download je kat tenet...hehe

nina akina said...

ok.fine -____-

akmal said...

kau nak tahu tak am, kalau kau ambil subjek sejarah lisan, kau akan tahu mengapa dia buat movie mcm tu. kalau kau nak tahu. datang jumpa aku.

akmal said...

kalau kau ambil subjek sejarah lisan kau akan tahu kenapa filem ni dibuat sebigitu rupa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...