Tuesday, September 7, 2010

3 hari yg packed!!


5 September 2010

~Aku tibe di rumah pada jam 1.15 pagi dari UKM
~Lepas Subuh baru aku dapat melelapkan mate
~Sedar2 dah pukul 12.30, siap2 semua lepas Zohor aku keluar shopping dengan famili
~Pejam celik jer, jam dah dekat pukul 6 petang, aku masih belum jumpa barang yg aku nak
~Jalan sesak dan aku penat mase nak cari tempat buke puase + xcukup rehat
~Selepas buke, aku pergi buat spec baru, terkedu + terkejut harga spec aq tu RM720. Pening dan aku pejam mate je membayar harga spec tersebut. Katenyer, rabun aku dah makin tinggi, power dah naik, cermin aku je dah RM550 + bingkai RM200 - diskaun RM30 = RM720. Aku redha je la.

6 September 2010

~Hari ni aku keluar lagi tapi dengan besfren aku hazmie, adik beliau dan nazim
~Merayau-rayau sekitar JB dan singgah di City Square
~RM180 belanje baju tahun ni, bajet lari tapi dapat la dua helai t-shirt dengan satu jeans
~Hati nak beli kamera, jumpe olympus RM499 ngn nikon RM598
~Bajet pulak tak memberangsangkan, aku minat yang nikon ni tapi kalau beli olympus jimat RM100 boleh beli bende lain. Last2, aku cakap dengan promoter 2, aku tengok je dulu nanti datang lagi. Haizz...
~Bajet sekali lagi lari, makan dekat chicken rice shop, sorang RM20. Tapi sedapkan hati, xpela bile lg?haha..

7 September 2010

~Untuk kali ketiga berturut2 aku keluar ke bandar dengan watak2 yang same semalam cuma adik Hazmie x pergi.
~Kali ni, angsana ditujui dengan harapan untuk mendapatkan Nazim sandal baru
~Bermacam masalah hari ni dengan kad atm Hazmie kene telan + menunggu beliau renew kadnye yang ditelan tu. Mase hari ni x mengizinkan sebab kene balik sebelum buke.
~Jadi kami terpakse cut mase untuk mencari sandal tersebut
~Tapi dalam kekalutan tersebut aku sempat membeli kamera Nikon yang same macam semalam tapi dengan harga RM500 je. Itu yang buat aku beli tu sambil pejam mate mengenangkan bajet yang sudah mencecah negatif...huhu..
~Balek dalam pukul 5, hantar sorang2 member, akhirnye aku sampai rumah tepat pukul 7 + jalan jem kat highway pasir gudang + aku drive cecah 120 kat jalan biase..huhu..bayangkan kalau aku x speed pukul bape aku sampai?haha
~Atas ni kamera yang aku beli tadi. Cun x..>?

4 komen:

diqie said...

adush..
mmg byk duwet ko habes ma..
huhu..
btw, camat hari raye amri..! :)

mInYe said...

amboi~mmg shopping sakan mengalahkan aku..

Hazmie said...

asal banyak name aq nih?? haha

azam said...

ok..6 september tu besday ak...haha
at least nafsu ko untuk membeli barang2 yg mengarut tu da hbes kn....so taon 2 nt..bleh laa ko jimat cermat skit..hmm hmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...