Thursday, October 3, 2013

Sedar tak sedar

Assalamualaikum...

Sedar tak sedar dah masuk bulan keempat dalam menjadi orang bekerjaya. Seriusly memang beza gila masa belajar dan bekerja.

Pukul 6 baru kuar ofis, sampai bilik dekat 6.30. Baru duduk rilek kejap dah magrib. Bila dah masuk waktu baru nak mandi bagai. Sedar sedar dah nak kul 8, tunggu isyak dalam pukul 8.15 mcm tu. Pastu perut lak rasa lapar, nak pergi cafe malas, capai la apa ada kat bilik ni.

Jumpa maggi, ok sedap jugak tu. Lepas makan dah kul 9 lebih mcm tu. Bukak facebook jap tengok ada apa isu. Sedar tak sedar dah kul 10, mata dah mulai mengantuk. Tutup lampu tidur.

Besok sedar sedar dah pagi, bangun, mandi solat, siap2 pegi keje dah pukul 8. Sarapan jap sampai 8.30. Masuk ofis pukul 9.

Kerja kerja kerja, sedar sedar dah lunch hour, kuar rehat dan lunch bersama officemate. Jam pulak tengok dah pukul 2. Sambung balik keje. Kerja kerja kerja, jam dah pukul 6....begitulah selanjutnya..rutin setiap workdays...

Any ideas to change this routine?

2 komen:

Sakura Sue said...

Letihnyaaaa kerja.. sabar ye amri.. :)

gadees spek mata said...

sme je rutin ko dgn aku amri..hee x de life okaaay aku rse sejak intern hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...